Mutfağa Dokun 2019

Gastronometro şefleri tarafından hazırlanmış olan bu eğitim, az gören ve görme engeli bulunan bireyler için tasarlanmıştır. 16 saatlik olan eğitim programının amacı; görme engelli öğrencilerimizin mutfaktaki deneyimlerini kolaylaştırmak , taze ürün alışverişi yapma, ürünleri kokusuna göre tanımlayabilme; kesme, doğrama, ölçme, yoğurma ve pişirme gibi temel becerileri kazandırmak üzere hazırlanmıştır. Gastronometro Ekibi ve Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği iş birliği ile hazırlanan projede, az gören ve görmeyen öğrencilerimiz için günlük yaşam becerilerini desteklemek adına şefler tarafından hazırlanan program, derneğimizin eğitimcileri tarafından öğrencilerimize uyarlanmıştır. Hazırlıklarına 2019 yılı Mart ayında başladığımız, Temmuz ve Ağustos ayları boyunca uygulamaları tamamladığımız projemiz kapsamında, az gören ya da görmeyen 14-25 yaş arası 37 gencimiz 4 gün, günde 4 saat sürecek şekilde 16 saatlik temel mutfak eğitimini tamamlamıştır. Gençlerimiz her bir eğitim günü sonunda o gün hazırladıkları iki ürünü arkadaşları ile birlikte tatmış ve ailelerine ikram etmek üzere eve götürmüşlerdir. Böylece hem alanında uzman şeflerden bilgi edinme hem de şeflerden, ailelerinden ve kendi tadım deneyimlerinden geri dönüt alma imkânı bulmuşlardır.